Traškiai


Merginos, žygiuojam į virtuvę ir gaminam tokią traškią low carb duonelę, kuri tinka su sviestu, sūriu ir arbata, pusryčiams, vakarienei ir užkandai tarp valgymų. Tikrai gera duonelė, o ir super paprasta pasigaminti. Arba gal vadinkime juos knekebriodais, a? Iš norvegiško 'Knekkebrød'. Nu tikrai geras žodis!








INGREDIENTAI:
2 dl pilnų linų sėmenų
3 dl moliūgo sėklų
1 dl sezamų sėklų
2 valg. šaukštai Fiberhusk arba Psyllium husks arba Balkšvojo gysločio luobelių, Fiberfinn dar vadinamu
1 arbatinis šaukštelis druskos
4 dl vandens

GAMINAME:

Sumaišytikte sėklas, Psylliumą, druską ir vandenį. Keletą minučių palikite pastovėti, kad išbrinktų psylliumas.

Nustatykite orkaitę ant pūtimo rėžimo 160 laipsnių karščiu.

Ištepkite sėklų tešlą ant dviejų kepimo popieriumi ištiestų skardų ir supjaustykite tešlą picos peiliu. (Aš nesupjausčiau, tai duonelės gavosi nelygių kampų. Sulaužiau po to kai iškepė ir visai gerai man.)

Kepkite 1 VALANDĄ.

Po valandos sumažinkite ugnį iki 60 laipsnių C ir leiskite džiūvėsiams pastovėti, kad jie taptų traškiais. (Man tai iškepė per valandą, nereikėjo nei džiovinti.)

Sulaužykite duonelę ir laikykite orui nepralaidžioje dėžutėje.



PS Psylliumo arba BALKŠVOJO GYSLOČIO, kuris aprašytas čia, jau yra Lietuvoje! Galite jo įsigyti papildupasaulis.lt - ten jį vadina PSYLLIUM HUSKS.
Taip pat jo galima rasti sveikų ir ekologiškų produktų parduotuvėje Livinn, kur jos vadinamos BALKŠVOJO GYSLOČIO SĖKLŲ LUOBELĖS, ten jos ekologiškos. Livinn parduotuvėje jos stambokos, todėl galite ir susimalti. Taip pat yra kai kuriose vaistinėse. Pasiteiraukite.
Taip pat Psylliumo turi iHerb internetinė parduotuvė.
Taigi, galite pasirinkti iš kur gauti balkšvojo gysločio luobelių ir panaudoti jas kepiniams vietoj įprastos duonos.

Dry matter: Roses, Seeds & Mathematics

Feed your soul 

Komentarai

  1. Tobulai sveikuoliški, skanūs, kelioniniai ir vaikų apspintami... :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą