Kalfijorų 'ryžiai'

Kalafijorų ryžiai

Vietoj ryžių low carb šalininkai vartoja keptą arba virtą kalafiorą.
Paruošimas: Kalafiorą susmulkinti mažais gabalėliais su tarka arba virtuvės kombainu kol taps panašus į rupias ‘bulgur’ kruopas. Užvirti lengvai pasūdytame vandenyje, leisti nusivarvėti ir patiekti.  
Kitur nurodoma, kad vietoj virimo kalafiorą galima kepti ant alyvuogių aliejaus, tik reikia prižiūrėti, kad nepridegtų. Kepant maišyti. Kol “ryžiai” dar šilti pasūdykite ir užberkite pipirų bei kedro riešutų. Jeigu užtarkuosite parmezano “ryžiai” turės dar daugiau skonio.
Aš kartais išverdu didesnius kalafioro buketėlius ir susmulkinu jau išvirusį kalafiorą. Taip daug lengviau, nes tada kalafioras minkštas.    
 

Komentarai