Žemės riešutų sviesto saldainiai



Pamenat tą optimizmą skatinantį posakį "When life gives you lemons, make lemonade" - "Jeigu gyvenimas duoda citrinų, gamink limonadą". Tai man gyvenimas duoda daug ‘peanuts‘ (žemės riešutų), todėl aš gaminu iš jų saldainius. 
Receptas: 
50 g žemės riešutų
70 g žemės riešutų sviesto
1 valg. š. kokosų aliejaus
2 arb.š. Sukrino (eritritolio, stevijos)
1 žiupsnelis vanilės
100 g tamsaus šokolado (70 % kakavos)
1 valg.š. kapotų žemės riešutų



1. Sukapokite riešutus. Ištirpdykite riešutų sviestą su kokosų aliejumi.

2. Į riešutų sviesto ir aliejaus masę supilkite Sukriną, vanilę ir kapotus riešutus.
3. Supilkite masę į silikonines formeles arba vieną ilgą formelę išklotą kepimo popieriumi.
4. Pašaukite masę su formelėmis į šaldiklį dviems valandoms.
5. Po dviejų valandų ištripdinkite šokoladą vandens vonelėje.
6. Dabar REIKIA 'suktis' greitai, nes jeigu grožėsitės sušalusiu riešutų sviesto gabalu/-ėliu, plius voliosite jį karštame šokolade, masė gali pradėti leistis ir išeis ne aukšti saldainiai, o plokšti sausainiai. Taip man buvo pirmą kartą. Todėl šį kart šokoladą kiek atvėsinau ir apvoliojau širdutes šokolade labai greitai prie atviro lango ir vėl į šaldytuvą. Ant viršaus galima užbarstyti kapotų žemės riešutų. Ir štai rezultatas - gardžios saldainės. O jau skonis, tai net naktį atsimenu. 
  

  

Komentarai