Wrapsai su tuno salotomis


Tai puikus užkandis priešpiečiams arba pietums. Paruošimas užima šiek tiek laiko, o ir ingredientų nemažai, bet verta, nes skanu ir sultinga. Ne be reikalo wrapsai išpopuliarėjo Kalifornijos restotanų tinkle „I love juicy“.
Wrapsai taip pat dar yra vadinami kitokios rūšies sumuštiniais. Plokščia duonelė aplink įdarą įvairiose šalyse yra vadinama kitaip: tortilijos, lavašai, pita. Meksikiečiai, armėnai, graikai, turkai ir kurdai valgė susuktus sumuštinius dar prieš 1900-uosius metus.  Po 1900 jie išpopuliarėjo ir vakarų pasaulyje. Tuo ir džiaugiamės. Čia low carb lavašų receptas:

Suktinukų blynai/ lavašai (4 blynai)
2 valg. š. grikių kruopų
2 valg. š. fiber husk (maltų psyliumo luobelių)
½ arb. š. druskos
2 kiaušiniai
2 kiaušinių baltymai
½ dl pieno
75 g grietinės (liesos)
Sviesto kepimui 

1.     Sumaišykite grikius, psyliumą ir druską.
2.     Išplakite kiaušinius, kiaušinių baltymus, pieną ir grietinę ir sumaišykite su kruopomis.
3.     Kepkite tešlą kaip lietinius blynus ant sviesto šiltoje keptuvėje su trupučiu sviesto. Jeigu lauksite, dėl psylliumo tešla brinksta ir tirštėja, todėl vėliau gali tekti tešlą skirstyti šaukštu keptuvėje, įmanoma, bet geriau blynus išsikepti kaip įmanoma greičiau. Leiskite blynams ataušti.

Tuno salotos  
1dl tuno vandenyje
50 g konservuotų žalių žirnelių
50 g šampinjonų
½ raudonos paprikos
100 g majonezo
1 arb. š. citrinų sulčių
Druskos ir pipirų 

1.     Nupilkite vandenį nuo tuno, leiskite tunui nusivarvėti.
2.     Sumaišykite tuną su žaliais žirneliais, smulkiai supjaustytais šampinjonais, mažais gabalėliais supjaustyta paprika, majonezu ir citrinų sultimis – pagardinkite druska ir pipirais.
3.     Paskirstykite tuno salotas ant lavašo, susukite ir patiekite.


Blynai/lavašai kepasi gerai

Ingredientai 1

Ingredientai 2

(Šaltiniai: Allers Lavkarbo Nr. 1/2014; Wikipedia: „Sandwitch wrap“)

Komentarai